free hit
counters
jamie c's Content - The Lotus Forums - Lotus Community Partner #ForTheOwners Jump to content


jamie c

Basic Account
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jamie c

  1. ok good news I have sealed the thermostat housing by using a light coating of RTV silicone and snuging up the three fasteners and letting cure over night. Torqued in the morning and refilled the cooling system by jacking up the back of the car and refilled with coolant through the Y pipe with a hose added extra length to help refill, noticed I could of refilled through the heaader tank as I had raised the the back of the about 18” higher than the front and saw header tank filled up ad well.

    I started this project due to coolant loss that was very small and steady, installed a new water pump the week before. I have driven the car a total of 150 miles over the last two days and gave it plenty of occasions  of lots of boost and haven’t lost any coolant. Yeah! There were times I thought I might have headgasket issues. Thanks    

     

     

    • Like 2
  2. I have done it twice and  o rings not pinched and thermostat in place properly. I have dye in coolant system to trace leaks. I have trued up the bottom of the thermostat housing on a  flat plate with 300,400 and finally 800 sand paper. The top of the engine where the thermostat housing is bolted looks good no pits but its not perfectly smooth because due to its cast aluminum. The hoses are not leaking. I can see the thermostat opening when I drive as themperature on temp gauge drops just past 80 degrees and then continues to warm up. Can anyone tell me if I should be using a sealant on the housing to help seal for leaks?

  3. Hi, I have had the same problem. My car is a 2002 V8. The plastic arm is striped on the drive of the stepper motor. To remove the step motor you need to dismantle the dash a bit. there are three bolts that hold the motor in place. You may be able to get at it through the radio hole and remove some of the controls below that. Remove the seat for sure and you can get at two of the bolts but not the third one. I had a machinist friend make a new arm with aluminum and used set screws to attach to the motor. So far been in place for two years and stays on. The motors don't seem to be the problem. The arm is, and when actuated rotates and opens the flap then stops. I tried epoxy to repair the plastic arm and no luck! Its a operation of patients to remove the stepper motor.

  4. Have a intermittent  speedo issue. First off its a VDO speedo with digital odometer. The speedo works fine registers speed properly needle is steady.The odometer is acting up when driving it starts to flash but nothing you can read just hash. It comes and goes. I have played with the button on the front I know how  to calibrate the speedo for up down adjustments. None of this helps. Looking at wiring to gauge now can't seem to find any issues. Could it be the circuit in the speedo any ideas or others with similar issue. Any recommended repair people in North America for VDO gauges or replacements of gauge.

  5. Hi folks, have removed stepper motor buried in the dash. When I select defrost with selector on dash motor keeps cycling back and forth and does not come to rest in the open postion. When I move the selector switch to other postion eg vents it does not cycle but I think goes to the closed postion and stops. Does any one know where else to look eg. switches or ACU. I have switched stepper motor with another it does the same thing. I don't know if the second motor is perfect as came from recycler.

    Regards Jamie.

×
×
  • Create New...