free hit
counters
Calavera's Content - The Lotus Forums #ForTheOwners Jump to content


Calavera

Basic Account
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Calavera

  1. Calavera

    Calavera

  2. Got the Set this week, changed the rolls and fixed it again.... Tataaaa! It works!!! Thanks a lot guys!!! Calavera
  3. Hey Great! thanks a lot!!! - I just ordered a kit... @Malcom thanks too - for the pics Happy driving! Calavera
  4. right - now I got it! We fxed a screw again to the shaft and then brought it out with a special push-hammer my neigbour luckily had... On our surprice a lot of little nuggets of broken plastic came out of the inner of the gear... now I now why it didn´t work anymore. I read there should be a rep.kit for it - with three new rolls to fit into the gear - hope it´s availible somewhere anymore... some of the Nuggets - should be the rests of the original rolls... the inner side of the gear - here should sit three rolls bringing the power from the gear to the shaft the o
  5. ...its absolutly the same Thing! So could you just pull the shaft/gear straight out? If I pull on the shaft it feels as if it is blocked somewhere? Thought I have to bring it in some Special Position first or open the screw on the head side of the main-shaft...? And how you could upload such big pics?
  6. Hi guys, have a Problem with my left headlight which will not come out anymore... As the mechanic seems to be all right I found out, that the Motor works but can´t bring the power to the mechanic. I took it out and now found, that the White gear inside the motorcase is no more able to turn the shaft inside it. As I read this could be a common Problem I will now Strip it complete but can´t get the gear/shaft combination out of the case... It still moves al Little bit but will not come out... As I don´t won´t to damage the gear or something else - maybe someone has a Suggestion how to ge
  7. Hello - just another question to all SE, S4, S4S or S300 Drivers... After fixing the backpressure valve my boot raises very fast again - but as I think maybe too high?!? If I kickdown the pedal the boost raises shortly up to 1,1 or 1,2 bar and then falls back to 1,0 or 0,8 depending if boost mode is active or not... I don´t know if that behavior is the same as before we changed the wastgate actuator and fixed the backpressure valve... Is this behavior normal or shouldn´t raise the boostmeter over the 1,0bar mark? If I press the pedal slower and constantly the boost goes up to 0
  8. Hi guys, just want to let you konw that it was the backpressure valve... man! never thought it has such a big effect... Well after checking: - wast gate actuator (new one!) - correct closing of the waste gate in its seat - O2 sensor with freescan - temperature sensor with freescan the BPV and a leak in the pressure system was left to check... - when we activated the BPV manualy with running engine - the car became at once double as loud as before (had´nt the correct loundness present after the winter break) and while the following test-drive the boost gets in again just fro
  9. @Sparky - would this sensor be the right one? I doubt about getting it here at a local GM seller... http://www.ebay.co.uk/itm/Intermotor-Coolant-Temperature-Sensor-Engine-ECU-Temp-Gauge-Sender-Unit-New-/360500089825?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3ALotus%7CModel%3AEsprit&hash=item53ef7ad3e1 Thanks a lot! Calavera
  10. @Bibs - yes we will check it! The cat should be o.k. - no bits missing - but we didn´t look into when disconected... probably because the lambda sensor was fixed and we didn´t took it out completely - hmm - we better should...
  11. Hi - do you think a broken actuator for the exhaust back pressure valve could have the same effect? @sparky - the sensor you mentioned should give the signal for it - right? As I read in the repair handbook the e.b.p.v. should open at water temperatures higher then 70° - so maybe the actuator is defective?
  12. Thanks!!! will check it! Any other possible idea´s are welcome - cause I can test it not before next week (due to my neightbors Garage ) So if we once start would be great to check as much possible reasons as we can at one time...
  13. Hi - no unfortunaly no freescan - seems as if I should check out how it works ... Before I search all the documentation up and down - can you give me a hint where the coolant sensor sits? And thanks!!! Calavera
  14. Hello together, at my Esprit Turbo SE (MY90) - I have a problem with the turbo boost - it takes in very, very late at about >5.000U/min then it raises to about 0.5 to 0.7 bar and the car pushes forward as it should. But with U/min under 5k the boost presure stays at a maximum of about 0.1 bar... We meanwhile: - changed the waste-gate actuator (new one) and checked the right position of it - removed the kat (exhaust) to see the open turbo - the waste gate valve sits perfect in its seat and the turbine looks good as well - don´t think there´s the problem. Do you have any
  15. Hi Guys, can someone tell me something about the engine in this Europa: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=211740970 ? The car should be delivered to Germany but has a federal VIN. Normaly the S2 had 1470ccm Renault engine or the bigger 1565ccm for federal delivery but all used engines didn´t had a crossflow layout. The one in the pic should be a Renault type too but I don´t know definetely which one. As I read there where different changes common for example the type 807 or 843 but all pictures I found in the net for these had two carburetors - I think this one has only one? (ju
  16. Name: Lotus Esprit (1990) Date Added: 16 April 2011 - 06:37 PM Owner: Calavera Short Description: None Provided View Vehicle
  17. Hi Gert, I know - but didn´t really thought about it. The rear ones are just good - there are just the little rubber nipples on them. But don´t know if I will use them for there age. First of all I have to rework the alloys for there are some scratches then I will look for the tyres. Hope to find some...
  18. Recived them today... Many thanks for your tips!!!
  19. Bibs - why don´t YOU drive a S300 and a SE instead? - Only money?
  20. @Billy - and what was the result??? Hope not to start a diet ;-)) @Bibs - well this would be o.k. - calculated with 50kg I would have saved 10 pounds... so no problem. If they are heavier it would be the bigger problem... But... they picked them up this afternoon - great!!! still thought this will cause more trouble because I was not sure about the adress, the labels, the weight, the order via parcel2go and so on... Finally I paid 191 pounds for transport (including 10 pounds for a insurance) - so all together with wheels 450,- thats about the half as private sellers wanted in germany
  21. Thanks Billy! well on Friday I arranged a pick up by FedEx via parcel2go.com - the seller divided the wheels in two packages - one for the front- and one for the rearwheels - so the size was o.k.. Tomorrow they should be picked up - hope that works! Unfortunatelty the seller didn´t knew the weight of the packages - so I had to estimate it. Hope 45kg (100pound) for the rear and 40kg (90pound) for the front (always for two wheels) should be enough... Anybody has an idea how much they realy are? greets Calavera
  22. After googling around some sites - I saw wheelcourier.com has a very bad reference... especially with pickup the goods - it seems they often still not apear... Someone more has some experience with them?
  23. @Bibs - You not coincidentally knew that site before?
  24. Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sounds nearly too nice to be real: 4 wheels for 75 pounds to germany... The seller had an offer from DHL meanwhile for 450,-!!!! Checking right now the details with the seller...hope that works!!! Many thanks again! Calavera
×
×
  • Create New...