free hit
counters
Bernie's Content - The Lotus Forums #ForTheOwners Jump to content


Bernie

Basic Account
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bernie

  1. Hi; The same exact thing happened to me a few weeks ago!!! Seems the hose is too close for comfort...My mechanic tried to "twist" it a little bit further from the belt when re-installing..Bizarre... 2002 V8 37000 miles
  2. The plastic lenses are from Rolls-Royce. The bulbs are standard. Can you wait until next week because I am away from home and I can get you all the numbers as soon as I get back. (RR part #,Lotus part #,bulb #).
  3. Read this too: http://www.ratwell.com/technical/GearOil.html Also the data sheet for the penzoil GL-4: http://www.pzlqs.com/Tech/Pdsheet/Domestic...AE75W90GL-4.PDF this should answer your questions!!!
  4. Try this: http://www.pennzoil.com/products/gear_oil/syn_gear7590.html Available in GL-4. Available everywhere...Look at the Data sheet. Excellent substitute... Try not to use GL-5 products. They are the one that seem to be damaging the brass...
  5. Maximum throttle from 0 mph = Broken transmission in near future, don't you think??? Be careful!!! Just my opinion....
  6. Trivia question!!! Engine temp on my car stays around 108 even on highway and cool outside temp.It never goes down,fans are working.It developped this problem suddenly.Checked everything...(almost...) I also suspect my rad to be the problem of overheating but...When I shut the engine off and the fans keep on turning for 20 minutes ( as they are supposed to do when the coolant temp is higher than 100-105 to avoid heat soak)the coolant temp goes down to around 90 in a matter of 30 seconds!!! Is the rad working or not??? Is it possible it is partially blocked/clogged so it is sufficient for the
  7. I have all the tools required but there is no way to unscrew these plugs...Too tight!!! For the tranny plugs, should I heat them??? Use an impact wrench??? For the bleed plug, should I heat it too to make it easier to unscrew???
  8. Problem 1: Drain and refill plugs on transmission are seized. How do I remove them w/o breaking anything.( Looks like sealing compound around both plugs.Do I need to add any sort of sealer when I screw them back?) Problem 2: Bleed plug in engine bay seized. Same question as above!!
  9. Does that mean I have to disconnect A/C hoses from the condensers and purge the R134??? If so, this is not a DIY job...Maybe the hoses are long enough so there is no need to disconnect them???
  10. Do you need to remove the A/C condensers with the radiator, or do they stay in place??? Do they both come down attached together ???
  11. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lotus-Espri...123330324QQrdZ1
  12. Is your air vent control knob on defog ??? I was hearing a funny noise coming from behind the center console until I directed the air elsewhere...Just a guess.
  13. Hi; My car does the same when starting. Exhaust burbles/sputters a little bit and a few drops of water come out of the left exhaust tip.
  14. Do not confuse accelerator and brake !!!
  15. It is in Montreal, Quebec,Canada. Our local Lotus dealer is John Scotti Automobile.
  16. I use the Schumacher battery tender. Very convenient and easy to install. Just plug and unplug as needed.Everything is on board and fixed in place. No + and - clips to remove from battery posts. Canada is similar to Finland for freezing temperature and snowfalls !!! No Lotus driving for many months a year... http://www.amazon.com/Schumacher-SE-1-12S-...mp;s=automotive
  17. My wife is not as patient as yours...I can watch after 6 PM!!! I agree with you regarding $$$ for muscle cars. I just hope that in 30 years from now people will finally wake up to the Lotus heritage. It is unbelievable that ,even with the racing history/innovation of Lotus AND the few production numbers ,our cars are not going up in prices any faster.Oh! My wife just went out for a couple of minutes!!! I'm going back to Speed Channel!!!
  18. I agree!!! Can you post a bigger picture of your car so we can have a closer look!!! Are these the original 3-piece OZ ? Hard to see from that angle... Thanks
  19. Hello Bob; I have a similar OBD 2 reader and I only get Error messages like you...It can't connect to the onboard computer... I've tried both connectors...I've posted about this issue before, but no one could help me... Somebody told me to keep trying 9 or 10 times and I might obtain a connection. I will try it ASAP. Good luck
  20. My wife has a Rolex and I agree with you. It does not keep time accurately even after servicing. Over estimated brand. Not worth the money. No more Rolex for me, thank you!
  21. Are you the first owner of the car ??? Broken tranny without hard driving ??? Is it possible a previous owner did the hard driving ???
  22. Did you put snow tires on it???What about rust on muffler, suspension parts and so on ???
×
×
  • Create New...