free hit
counters
Phlissy's Content - The Lotus Forums #ForTheOwners Jump to content


Phlissy

Basic Account
  • Content Count

    44
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Phlissy

  1. Phlissy

    Gutted

    I'm very pleased she's now in the hands of someone who'll enjoy her every bit as much as I did! Enjoy @62dave! Great dealing with you mate. πŸ‘
  2. I completely agree! I loved the red alcantara in my white 400. The contrast between white exterior and red interior was gorgeous. It's back on Snow's forecourt now. https://www.snows.co.uk/lotus/used-cars/10124161-lotus-evora-evora-400/ One of four used 400's for sale in the UK with a red interior I notice, so clearly red interiors are reasonably popular!
  3. Phlissy

    Gutted

    Thanks @PaulCP, I hope (and I'm sure) that we'll both get to return to Evora ownership real soon!
  4. Phlissy

    Gutted

    Thanks @mayevora. I'm sure I'll be supporting the SW Evora population again real soon! In the meantime, I'll try (and will no doubt fail) to not look too envious if I see you out and about in yours! πŸ˜ŠπŸ‘
  5. Phlissy

    Gutted

    Ooh, crap. Good point, thanks, I forgot that! 2016. Thanks. It's no biggie, just a perfect storm of business downturn (thanks Brexit...) and a need to move house, meaning I have to move pieces around or off the board.
  6. Phlissy

    Gutted

    Thanks @Bibs. I'm just trying to focus on this being a temporary forced hiatus. πŸ‘ I know many others here will understand that I did absolutely research the alternative option of organ sale before making this decision. πŸ˜†πŸ˜ͺ
  7. Phlissy

    Gutted

    How does the phrase go? "With a heavy heart..." Well mines so heavy right now, there's real danger of it spawning a black hole. Due to an unexpected change in personal circumstances, I have to part company with my Evora 400. Bugger. I'll be back though! I've had nice cars before and never really gave a toss when the time came to sell them on. This thing though, jeez. It's been a joy to own and drive, I'll be coming straight back to Lotus as soon as I can! For anyone interested in a mint, rock solid, issue-free Evora 400: https://www.lotusforsale.com/ads/evora-400-2/
  8. Ah, phew! Cheers @Suddabym, knew I couldn't be the only one. 🀟
  9. Ah, there's no such thing as a perfectly good aeroplane! Thanks for the tips on the route/timing. I'm not sure I'll be able to wait until September, now I have the idea in my head, I'm keen to go ASAP! It would be fun to share the trip with some other Lotuses though.
  10. I jump out of planes for a pastime, and every year I make a few trips to dropzones in Spain or Portugal. This year, seeing as I now drive an Evora, it would seem rude not to drive to the DZ at Evora in Portugal! So are there any other Lotus-driving skydivers here who may be interested in joining me? This is the kind of route I'm looking at https://goo.gl/maps/V8MKiCRftF82. I reckon a couple of days driving each way, plus three days jumping, to make it a week-long trip of road and sky blasting. 🀟
  11. I've remembered another Evora trait that I'm finding really amazing; it's bloody good fun even at 'sensible speeds'. One thing I found with my previous Boxsters, is that they only really came to life when pushed. Driving at normal speeds and in traffic was, well, a bit boring and like being in any other car. That certainly can't be said for the Evora! Yes, it's sublime when pushed. But I also really enjoy the driving experience when it's not right or possible to be blasting about. I guess that's down to a combination of the steering feel, the geometry, the view inside and out, and the noise.
  12. I've had my 400 for a few months now, and I want to briefly share a couple of aspects of my ownership experience, so anyone thinking of buying an Evora who has come to TLF to do some research can find this. My Evora is my daily driver, and I do up to about 12,000 miles a year. Aside from short trips and early morning blasts just for thrills, I travel long distances with a decent amount of luggage for work and my sport, which is skydiving. And as you can imagine that involves a fair bit of kit. So how does the Evora cope with this life? How well does it meet the combined demands of short-d
  13. Thanks @Bravo73. You're right, my analogue speedo is back to displaying the correct speed again. What a weird little quirk!
  14. So, as per the subject really! I noticed this morning that the analogue speedo in my Evora 400 is reading a good 10mph or so more than the digital one. GPS confirms that the digital one is correct (as much as they ever are!). Is this a known 'feature'? I've done a quick search and couldn't find much. ...which is usually a cue for someone to share many, many links to other posts, showing how inept I am at searching. πŸ˜†
  15. espritmania, MPx, Rick Edwards, mayesprit, SWLC, elite503chris, rafphillips, splodge s4, malcolmS, JayTwo, Simon350S, Alex Carter, paul1972, blueg33, swindon_alan, Tris..., alias23, esprit17, Phlissy
  16. Fixed! I asked Howards Lotus in Weston-Super-Mare to check with Lotus if it's a known issue (and also cover my backside in case I brick the headunit!). They kindly asked both Lotus and Alpine, and Alpine advised a factory reset, which sorted the issue. πŸ‘
  17. Interesting... I shied away from hitting the factory reset button due to fear of creating a tedious job of setting everything up again. But maybe that's worth a go. Thanks @100th_Idiot.
  18. Thanks @nigelh. My Evora is under Lotus warranty 'till April, so I'm going to see what Lotus says first. I tried a firmware update yesterday, but the headunit failed to detect the USB drive. Something screwy definitely going on. πŸ€”
  19. Thanks @Bruss. Has anyone flashed the firmware on the Alpine INE-W990BT? Does it create more problems than it's worth or do Alpine do a decent job of elegantly maintaining user settings, for instance for the rear view camera?
  20. I've looked hard but I've failed to find any info about this - the USB connection on my Alpine INE-W990BT seems to be dead. Any iPhone I plug in isn't recognised by the headunit and the phone doesn't charge. I've had the headunit out to check the USB connection at the back, and it's all plugged in OK. I plugged an Apple cable straight into the headunit and still no joy, so it's looking like a software issue. Strange... It was fine up until a day or so ago. I'm wondering if the cause is that my iPhone may have updated automatically and now no longer plays nicely with Alpine. So my nex
  21. +1 on the instructions and source of the badge please @SH! Great job, looks better. I have the same interior colour scheme as you, and I do think that the yellow steering wheel emblem stands out a bit too much. Black looks better.
  22. Fixed! The mic was plugged into the IR remote port. πŸ™„πŸ€¦β€β™‚οΈ
  23. Since getting my rattly dash fixed, the mic on my Alpine INE-W990BT no longer works. I've bluetooth paired the headunit with a couple of phones to rule out the possibility that my phone is the culprit, and the car's mic is dead in all cases. So, I think the likelihood is that the mic has become unplugged from the back of the headunit whilst the dash was removed. It's a 125 mile round-trip to my nearest Lotus dealer, so I'd like to avoid that. Does anyone know if getting to the back of the headunit is a simple case of using the appropriate tools to just slide it out? Or is it bolted in and
  24. I was in the sweetie shop that is Howards Lotus today. An irresistible GT410 there, waiting in the warm for a lucky future owner. Whilst an equally pulchritudinous 400 waits outside in the drizzle for its lucky owner - me! 😁
Γ—
Γ—
  • Create New...