free hit
counters
1. Cold start 2. Speedo 3. Doesnt start - Engine/Ancilliaries - The Lotus Forums Jump to content
JanS4s

1. Cold start 2. Speedo 3. Doesnt start

Recommended Posts

Hello,

have some problems with my s4s. 

1. Cold start 

- when i start - RPM will increase to 2000. Why? 

2. Speedo is working on table but when i put it back to car it doesnt. 

3. Start the car 3 times in an hour but after that want to start it again and nothing.. engine want but seems like no fuel but injection and everything is new..

 

 

thank you guys 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upgrade today to remove Google ads and support TLF.

I'm still a relative newb to the Esprit but with regard to the idle issue, that might be an effect caused by the throttle Jack and EBPV operating, assuming they're fitted still. Unless someone more knowledgeable wants to correct me on that.
 

I can't offer any thoughts on the other two issues I'm afraid.

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, JanS4s said:

Hello,

have some problems with my s4s. 

2. Speedo is working on table but when i put it back to car it doesnt. 

Sounds like either the generator on the transmission isn't generating a signal or it is but it's not reaching the speedometer because of a short. 

  • Like 1

Cheers,

John W

http://jonwatkins.co.uk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...