free hit
counters
Fault codes and CEL after new V8 chipset #1 - ECU/OBDII - The Lotus Forums Jump to content
pureguava

Fault codes and CEL after new V8 chipset #1

Recommended Posts

Hello

non federal 2000 V8 GT - no EGR valves or pipes etc. 

swapped chips to a #1 now getting a CEL with codes 

p0447

p0453

p1405  

p1311

Car running very well but CEL stays on.
Have reset / cleared it and it returns in a few seconds - any one have advice? It seems all related to the EGR system that my car does not have - so are these faults due to just that - are the new chips looking for EGR info that is non existent?

thank you for all help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upgrade today to remove Google ads and support TLF.

Only P1405 is related to EGR, P0447 and P0453 are related to the canister purge / vent and P1311 is the rough road sensor. The service notes state these are all for USA spec. cars so I suspect your chips are for federal spec. engines.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...