free hit
counters
Throttle body fail - Elise 1.6 2011 - Engine & Ancillaries/Gearbox - The Lotus Forums Jump to content


Throttle body fail - Elise 1.6 2011


Recommended Posts

Hello!

I have come to ask for your help in solving a mechanical problem that has been going on for a year.

The problem that occurs is the loss of power (limp mode) of the engine and that shows a yellow fault signal on the panel.

When connecting to the computer, there is a problem with the throttle body.

After cleaning the butterfly valve, for some time (between 1 and 2 months) the car was running normally. However the problem happened again and the procedure for the resolution was the replacement of the throttle body as shown in the image
 

image.png.7d4fbac0048921b40e057b5c5c230c6a.png

For 4 months the car worked normally.

In the past weekend the engine's power failure happened again in exactly the same way as mentioned above, that is, the problem remains.

Considering fact that there are no specialized workshops in our region (Madeira Island) or even technicians knowledgeable in the Lotus brand, I ask, please, your help to resolve this issue.

Thanks

 

Link to post
Share on other sites

Upgrade today to remove Google ads and support TLF.
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...