free hit
counters
Brake servo failure - Suspension/Brakes/Wheels/Hubs/Steering/Geo - The Lotus Forums #ForTheOwners Jump to content


Brake servo failure


Recommended Posts

Over the last three months, about ten to twelve times, my servo has failed for the first two or three brake presses. This is always from cold and occasionally the third or fourth press rather than the first. On one occasion only, there was a hiss from the vivinity of the servo. This seems to be getting less as the weather warms up. The brakes still work when this happens but they need Godzilla like pedal pressure. I am told it may be condensation causing the servo to stick. There are no apparent leaks, everything is tight and 99.9% of the time it's totally normal...any suggestions?

Link to comment
Share on other sites


Upgrade today to remove Google ads and support TLF.
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

I had this problem not long ago.it was the none return valve in the take off from the plenum that connects to the servo .It lives near the front of the engine on the rear of the backbone.For some reason it seems to stick in the cold weather.

Dave Hopwood

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



Upgrade today to remove Google ads and support TLF.


×
×
  • Create New...