free hit
counters
Engine Mount RH - Missing Bolt ? - Engine & Ancillaries/Gearbox - The Lotus Forums Jump to content
Sign in to follow this  
cphbc

Engine Mount RH - Missing Bolt ?

Recommended Posts

Have just noticed that I may be missing a bolt on my RH engine mount .

Appears that a bolt is required to attach mount to chassis Roll Bar ?

That been said, their are no markings to indicate that a bolt has ever been installed.

Anyone know ?

Picture attached

Cheers

Barry

post-9476-127338230245.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upgrade today to remove Google ads and support TLF.

I'm working on my car today - will take a look. Does look like it should be connected from the picture.

Just checked - yep, mine has a bolt through on this mount.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barry,

Also check the bolts on the rear engine/tranny mount .... we've seen a few cars (2-Elevens) with missing (fallen out) and loose bolts. Early warning sign is the muffler starting to "walk" to the right due to excessive engine movement.

Edited by Jack

Jack
2008 2-Eleven
2015 Exige V6 CupR
Track videos ... http://www.youtube.com/jackcup
2010 Lotus Challenge Series ULTRA Class champion
2012 Lotus CUP USA OPEN Class champion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply .

Interesting that you have a bolt present .

This one appears to have been left out at the Factory as no markings on the paint .

Checked the Rear engine mount all OK

Looking at the other mounts , I note that the front and rear mounts are Purple colour. I understand these are the Lotus Sport Mounts ?

The RH & LH are a Black colour , so presume these may be standard ?

Thinking of possibly getting the Innovative Mounts 85A Innovative 85A

I have the rear end stripped out at present so good time to replace.

There have been some good reports on the forums and as I use my car is for track only , vibrations are not really an issue.

Would be interested in your thoughts

Thanks again

Barry

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're correct .. purple mounts are the LMS inserts.

I'm using the 85a mounts in one of my 2-11's, the other has the LMS -- the Innovate 85a mounts are significantly stiffer. There is virtually no engine movement -- not only helps with shifting, but also helps throttle response/ throttle steering. You will feel much more vibration than with the LMS mounts, especially transmitted through the roll cage due the replacement of the side mounts. But as you noted, this is a track only car for you. For anyone using this car on the street, the 85a mounts are overkill. Enjoy.


Jack
2008 2-Eleven
2015 Exige V6 CupR
Track videos ... http://www.youtube.com/jackcup
2010 Lotus Challenge Series ULTRA Class champion
2012 Lotus CUP USA OPEN Class champion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just checked the engine amounts and yes both bolts that connect to the G/box loose .

Thanks for that info .

What is the 2010 model like ? much difference to previous years ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...