free hit
counters
'90 SE troubleshooting- won't start - Engine/Ancilliaries - The Lotus Forums Jump to content
Sign in to follow this  
The Veg

'90 SE troubleshooting- won't start

Recommended Posts

I'm helping a friend repair his SE. A month ago the car started and ran then sat for two weeks, then after those two weeks it would not start.

I got involved a week ago and we initially found that there was no fuel pressure, so we renewed the pump and now there's plenty of pressure, and there's spark too- but still no starting. We have of course made sure that the inertia switch is not tripped and that all the fuses are good, and we've swapped the relays around. What are we missing?


"If you can't fix it with a hammer, it's electrical." -somebody's dad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upgrade today to remove Google ads and support TLF.

try shooting a little starting fluid in the intake, if it does not start there is either a problem with the fuel system or the cam belt jumped.

Share this post


Link to post
Share on other sites

At what point in the system did you test the fuel pressure?


British Ambassador to Florida, New York, Denmark and Newfoundland.  And Sweden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...