free hit
counters
95 S4 won't start - Engine/Ancilliaries - The Lotus Forums Jump to content


Recommended Posts

I've had my 95 S4 since December and it has run great to date. I went for a drive this morning and it started right up and . Now, later in the morning, it won't start.

The engine turns over when I crank her and the battery is new. I've checked with my charger. I seems like it is not getting any gas.

At first it would catch, and then go dead. I let her sit for an hour and cranked the engine, which is turning strong. Now it won't even catch.

I checked the battery and it is charged.

This car has never done this before.

Any advice? Could the fuel pump have just died? Should I pull a plug and crank to check if there is a spark?

Thanks.

Steve

Link to post
Share on other sites

Upgrade today to remove Google ads and support TLF.
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

I don't wanna point out the obvious, but have you checked the fuel cut off switch/button ??

That would have the effect of the car starting and running for a couple of seconds and then dying and then not firing anymore.

Steve

89 SE Pacific Blue

http://lexi.mantaur.co.uk

Link to post
Share on other sites

Hi Steve,

I found that pic in my manual too. The switch is not there! I even took off that panel where the switch is found to look behind it... nothing. I took a pic of my engine bay. Could they have mounted it somewhere else in the 95 S4?

And if it turns out to be this, why would this cut off do this? The car was not bumped or anything and has never done this before.

Thanks!

steve

post-432-1122143612.jpg

Link to post
Share on other sites

Hmmmmm - I'm not sure in that case. I thought all SE's and S4's had the fuel cut off switch as per the pic I attached - maybe its a different set up for the federal spec cars ?!?!

Whats the switch looking thing sticking out of the relay box in your pic ???

Steve

89 SE Pacific Blue

http://lexi.mantaur.co.uk

Link to post
Share on other sites

Steve,

If you are talking about the switch at the bottom right of the engine bay in the pic of my engine (near where the cut-off should be), that plunger like looking switch cuts out the trunk light when the engine/trunk cover is shut.

Underneath the panel where the cutoff should be is just some foam. I can not find the engine bay relay box in the engine compartment.

This is a US car.

I just want to say I really appreciate the time you are spending corresponding with me this afternoon (evening in the UK).

Any other suggestions? IF I could find the engine relay box, perhaps I could find the cut off switch.

steve

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...