free hit
counters
Dodgy o2 sensor?? - ECU/Freescan/Espritmon - The Lotus Forums Jump to content
Sign in to follow this  
alzmoore

Dodgy o2 sensor??

Recommended Posts

I have always had problems get a decent idle on my 1989 turbo esprit SE project, but maybe I have stumbled on the cause of the problem?  It will start from cold and behave itself more or less all the way up to 85C and beyond (can't go much further as the fans won't kick, which is another problem to sort..)..If I restart when warm it idles badly and usually eventually stalls.  However, if i restart when warm with the O2 sensor disconnected, it seems to idle reasonably well.  But why does it not stall when started from cold and run up to temperature?  The system goes closed circuit because the idle speed drops, so the sensor is doing something.  The sensor is an SJ alternative.

I can't road test yet as I haven't got any door yet...

Before I lash out on a new Lotus sensor, does any of this make sense?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upgrade today to remove Google ads and support TLF.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...