free hit
counters
Evora 400 not locking right - Interior/Exterior/Lights/Glass/Alarms/ICE/HVAC/Other - The Lotus Forums Jump to content

Recommended Posts

Hey, got home tonight and went to lock my 400 with the key fob and instead of folding the mirrors in it's just flashed the lights and locked the door.  So i tried unlocking it and that just switched the lights on inside but didn't open the door.  It seems to respond to both the lock and unlock buttons but without folding the mirrors.  I tried unlocking the passenger side by putting the key in, started the car just fine and opened the driver door with the handle.  Went out and tried locking it again with no joy.  Pressing the lock button twice makes the car beep to turn off the motion sensor inside so that works.

Tried both keys and it's the same.  Had a look at the manual but can't see what's happened.

Could the battery have gotten too low? I would find it strange that the battery has enough charge to start the car but not fold the mirrors and lock/unlock it properly, and that it gets driven 2x a day for around 45 minutes.

Anyone know what's happened here?

 

In other news i've finally got around to tweaking the eq and sub settings to get the stereo to sound good, and with a bit of eq on my music player from my phone the whole setup is great actually.  I know the speakers could be better but the sound is drastically improved by driving the amp and sub much harder and with more bass than is set at the factory.  Really pleased with how it sounds now :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upgrade today to remove Google ads and support TLF.

I doubt the battery is low with that kind of usage...has it been disconnected recently?

Is there a switch that controls whether this is done on locking the car at all?  Has that been knocked?  On my S1 I can fold the mirrors but only manually, I think I read a thread for a wiring update on the S1's that can allow them to fold automatically with the locks, and this would need the mirror switch to be located in its central position...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually could be that, might explain why when I press lock button twice it sets the interior motion sensor to off. Am waiting for a call back from the garage so I'll follow up after that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a fuse, all sorted in a few minutes with no fuss. The fuse for the mirrors and door locks has been uprated by lotus apparently so shouldn't happen again :)

Happy to drop in to B&C anyway to have a look at what's in the showroom, always fun.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...