free hit
counters
Sidelight LEDs going out ... when hot? - Interior/Exterior/Lights/Glass/Alarms/ICE/HVAC/Other - The Lotus Forums Jump to content
Giveitfish

Sidelight LEDs going out ... when hot?

Recommended Posts

The nearside sidelight on my Evora is playing up. I've read the threads about people losing the odd LED, but on mine they all work perfectly when I start the car but by the time I've arrived at my destination 4 of them have gone off. Leave it a while, and hey presto! All working again!

Anybody any ideas on this? I'm pretty much resigned to finding a second hand "Lotus" branded unit, I can't even buy a new one to replace it and thats before you consider the cost.

Edited by Giveitfish

Share this post


Link to post
Share on other sites
Upgrade today to remove Google ads and support TLF.

If you’ve ruled out that it’s a plug playing up and that you have power to the unit even after it stops working, it sounds like it might be caused by thermal expansion, a failing LED or a dry solder joint. I think I’ve seen a post on taking the HL apart, in case it helps.

Here it is: 

 

Edited by Ledlights

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 on thermal expansion/ dry solder joint. 

The led solder connection may not be quiet right so it will be making a good electrical connection when cold and works fine but when up to temperature things expand and move so it’s no longer creating a electrical connection. 

If you can gain access to the led light and inspect it it may be an easy fix. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. Since writing the post they’ve stayed on! There’s no access without cracking open the light unit AFAIK. Will see how it develops.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×